Blackjack regler

Blackjack är ett populärt spel som så gott som alla hört talas om. Det är även väldigt många som någon gång satt sig ned och spelat detta spännande spel. Däremot är det långt ifrån alla som faktiskt känner till precis hur reglerna fungerar.

Grunden

I blackjack ska du försöka komma så nära 21 som möjligt. Det fungerar så att du sitter vid ett bord (virtuellt eller fysiskt). Det kan vara andra spelare vid sidan om dig men det är ändå inte dem du tävlar mot. Istället är det alltid dealern du möter i blackjack. Du ska helt enkelt komma närmre 21 än dealern och för att göra det krävs det att du är lite listig. Om du kommer över 21 förlorar du automatiskt och dealern vinner. Det heter då att du "blir tjock".

Du räknar poängen genom att lägga ihop de kort du får av dealern. Det är inga större krångligheter vad gäller kortens värden. Det är siffran som står på kortet som gäller. När det gäller de klädda korten såsom kung, dam och knekt är de allihop värda 1 poäng. Som vanligt har dock esset några specialegenskaper som kan visa sig vara minst sagt välbehövliga. Esset kan nämligen ge 1 poäng men också 11 poäng. Vilket värde kortet får beror på hur många poäng du har. Essets värde ändras nämligen beroende på vilket av poängvärdena som är bäst för just din hand.

Dealern behöver aldrig tänka själv. Istället ska denne alltid agera utefter ett förutbestämt mönster. Får dealern ett visst antal poäng vet han eller hon exakt vad som ska göras. Detsamma gäller dock inte för dig utan det gäller att du väger fördelar med nackdelar om hur du bör agera. Det är här som de olika strategierna kommer in i bilden.

Viktigt att kunna reglerna bra för att lyckas

Blackjack är till skillnad från en del andra spel såsom videoslottar en typ av spel där du behöver vara skicklig för att få varaktiga framgångar. Det räcker helt enkelt inte med tur. Det gäller att du har koll på reglerna och hur spelet fungerar när du sätter igång och spelar – om du inte vill slänga bort dina pengar i sjön det vill säga.

Testa på gratis och lär dig spelet

Många experter tipsar om att spela en gratisversion av blackjack för att på så sätt lära sig. Oavsett hur mycket man läser gäller det också att man spelar för att informationen verkligen ska fastna. Det som är klart bäst är att använda sig av en blandning mellan att läsa information och själv testa strategierna genom att spela. Då kanske du undrar hur du kan spela utan att riskera några pengar? Det fungerar så att den stora majoriteten av onlinecasinon erbjuder dig att spela blackjack helt utan att satsa några pengar överhuvudtaget. Det är ett jättebra sätt att helt riskfritt lära sig reglerna i lugn och ro. Det kan också vara i gratisspelet som du känner om blackjack är något för dig eller inte.

Även om du spelat en hel del blackjack kan det vara kul att gå tillbaka till gratisläget för att testa diverse taktiker och på så sätt bli mer bekväm med ditt spelande.