Arnold Snyder - professionell blackjackspelare

Arnold Snyder är förvisso ett proffs i blackjack men det är ändå inte spelandet som har gjort honom berömd, utan det är författandet samt att han har avgivit viktiga vittnesmål vid rättegångar då blackjackspelare har stått åtalade. Det är även för dessa förtjänster som han blev invald i Blackjack Hall of Fame. De som väljs in i denna exklusiva klubb har var för sig bidragit med något speciellt till spelet blackjack.

Snyders tidiga författarskap

Då Snyder var en ung och hungrig spelare upptäckte han att det inte fanns någon bok om blackjack som han tyckte var heltäckande och bra. Han beslöt sig helt sonika att skriva den boken som han ville läsa. Det blev boken "The Blackjack Formula" som kom ut 1980.

Arnold Snyder blev även redaktör för kvartalstidskriften Blackjack Forum. Det första numret kom ut 1981 och Snyder har varit en trogen skribent och han har publicerat flera uppseendeväckande teorier i tidskriften. Den har ända från början varit gratis och Snyder bidrog till att tidningen efter tre decennier flyttade ut på nätet. I denna tidskrift får man tips om böcker i ämnet och rent allmänna tips om spel. Här finns även ett diskussionsforum.

Fortsatt författarskap

Snyder har fortsatt att verka som författare och har skrivit flera böcker om spel och om blackjack, bland annat den omtyckta boken "The Big Book of Blackjack". Det som gör Snyders författande speciellt är att han var först ut med att påpeka att kortlekspenetrationen är en mycket viktig faktor för korträknaren. Kortlekspenetration innebär att man har koll på hur mycket av kortleken som dealern har delat ut.

Vittne vid rättegångar

Kanske är höjdpunkten i Snyders karriär det faktum att han har vittnat som expert vid flera rättegångar mot spelare som har anklagats för fusk. Fusket har bestått i att de har använt sig av korträkning som strategi. Den viktigaste rättegången var den mot Tommy Hyland. Resultatet blev att Hyland blev friad och att korträkning som strategi ansågs som lagligt i USA och Kanada, rättsläget hade tidigare varit oklart och casinoägarna ville påskina att det var olagligt.

Arnold Snyder har hjälpt till med att ta fram en mjukvara för korträkning och med en förklaringsmodell för hur blackjack fungerar, detta till hjälp för nya spelare.